Artistieke leiding

De dirigent van Kamerkoor Cantecleer is Geert van den Dungen. Hij werd in 1955 geboren en begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch. Op 17-jarige leeftijd werd Geert benoemd tot dirigent van verschillende koren. Na zijn studies koor- en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht zijn doctoraalexamen muziekwetenschap. Daarnaast studeerde hij zang bij Elizabeth van der Ploeg en doorliep hij stages bij Bernard Haitink in Londen (Royal Opera House Covent Garden) en Eric Ericson in Stockholm (Eric Ericson Chamber Choir).
Als dirigent specialiseerde Geert van den Dungen zich in de grote vocale werken van Johann Sebastian Bach en in het Europese a-cappellarepertoire. Hierbij heeft hij een sterke affiniteit met de Vlaamse, Italiaanse en Spaanse polyfonie uit de Renaissance. Ook de Nederlandse koormuziek uit de 20ste eeuw draagt hij een warm hart toe. Enkele Nederlandse componisten, onder wie Albert de Klerk en Jos van Amelsvoort, droegen koorwerken aan hem op.

Geert van den Dungen behaalde diverse prijzen op nationale en internationale koorfestivals, maakte talrijke opnamen voor radio, televisie en CD en dirigeerde in vele Europese landen, Israël en de Verenigde Staten.
Naast het Kamerkoor Cantecleer leidt hij het Bachkoor Brabant, het Concertkoor Breda en het Rotterdams Vocaal Ensemble. Als musicoloog verzorgt hij regelmatig publicaties en lezingen.

Momenteel werkt hij aan de Universiteit van Amsterdam aan een proefschrift over het leven en werk van de Joodse componist Sem Dresden.

Websites van de andere koren van Geert van den Dungen:
Bachkoor Brabant
Concertkoor Breda
Rotterdams Vocaal Ensemble